IAMEXPOSING

DIY: Lamp van cement

Ik ben echt dol op cement en in mijn Etsy shop kun je er ook een aantal dingetjes van vinden (binnenkort nog meer!). Ik ben dit maal aan de gang gegaan voor deze lamp. En hij is gelukt!

Om eerlijk te zijn was het wel mijn tweede poging want bij de eerste kreeg ik hem er alleen gebroken uit. Ik heb denk ik teveel water gebruikt waardoor hij niet sterk genoeg was. Oke, ik ga jullie nu uitleggen hoe jullie hem zelf kunnen maken.

collages

Wat heb je nodig?

Cement Bouwmarkt €4,99 25kg
Grote plastic beker bv Snoeptomaatjes
Rietje IKEA €0,99 100st
Plastic fles Spar water €1,00
Pendellamp IKEA €2,50

Snij de onderkant van de fles af en maak in de dop een gat. Door dit gat moet een rietje komen. Dit zorgt voor een gat in de lamp waar later het snoer door past. Ik heb van die brede rietjes gebruikt. Daarna pak je je plastic bekertje (in mijn geval de verpakking van de snoeptomaatjes). Deze moet breed genoeg zijn om een lamp in te passen. een gewoon plastic bekertje zal waarschijnlijk niet groot (breed) genoeg zijn. In deze beker moet ook weer een gaat in de onderkant komen zodat daar het rietje ook door kan.

Als je dit gedaan hebt kun je het cement gaan mixen zoals op de verpakking staat beschreven. Ik durf niet te zeggen hoeveel ik gebruikt heb maar dit moet je een beetje inschatten. Dan kun je de fles gaan vullen. Zorg dat het rietje door de dop steekt en de dop goed vast zit. Ik heb dit nog een beetje vast getapet zodat er geen cement door dit gat naar buiten kan. Dan vul je de fles ongeveer 2/3 met cement. Hierna druk je de beker (waar het gat inzit) op het rietje. Deze beker moet je dan in het cement drukken zodat het cement langs deze beker omhoog gaat. Als je tevreden bent met hoe diep hij erin zit is het goed.

Zet de fles dan ergens rechtop neer. In een potjes bijvoorbeeld. En laat hem36/48 uur drogen. Dan is hij goed droog en kun je een knipje maken in het plastic van de fles en het plastic eraf wikkelen. Op het punt van de dop ging dit niet zo makkelijk en moest ik wat kracht gebruiken. Je zou dit ook nog in kunnen smeren met vaseline, net zoals het rietje. Daarna trok ik het bekertje eruit en was het rietje aan de beurt. Dit lukt niet en heb ik afgesneden tot aan de lamp.

Daarna kun je het lampensnoer er doorheen steken en klaar is je lamp!

Willen jullie er zelf ook eentje maken?

collages1

 

Share

2 gedachtes aan “DIY: Lamp van cement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *